6 czerwca 2014

Spaghetti z wędzonym boczkiem i pomidorami.


Ostatnio  na blogu  pojawia się dużo lekkich  i zdrowych  posiłków... to  dlatego, że zmieniłam trochę swój sposób odżywiania. Połówek wciąż je jak  jadł :O tak więc dziś mam dla Was przepis na jedno z lepszych  spaghetti jakie udało mi się ostatnio przygotować ( no przecież próbowałam :P ).
Przepis znalazłam w magazynie Good Food.

Proste, szybki i  bardzo  smaczne - tak jak  lubię ! 





Składniki : 


* 200 g  makaronu spaghetti, 
* 1 łyżka oliwy z oliwek, 
* 80 g  wędzonego  boczku, pokrojonego w kostkę, 
* 1/2 cebuli, 
* 1 ząbek  czosnku, posiekany, 
* 1 łyżeczka wędzonej papryki, 
* 400g  puszka krojonych pomidorów, 
* tarty parmezan do podania, 



Przygotowanie : 


Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie wg  zaleceń producenta.
W między czasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż boczek przez kilka minut ( do  chrupkości ).
Dodaj cebule, smaż przez 2-3 minuty, dodaj czosnek i wędzoną paprykę i  podsmaż chwilkę.
Dolej  pomidory z puszki i podduś prze około 5 minut aż sos zgęstnieje.
Zmieszaj z odcedzonym makaronem.
Posyp tartym parmezanem i podawaj. 


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!