Ostatnio na blogu pojawia się dużo lekkich i zdrowych posiłków... to dlatego, że zmieniłam trochę swój sposób odżywiania. Połówek wciąż je jak jadł :O tak więc dziś mam dla Was przepis na jedno z lepszych spaghetti jakie udało mi się ostatnio przygotować ( no przecież próbowałam :P ).
Przepis znalazłam w magazynie Good Food.
Proste, szybki i bardzo smaczne - tak jak lubię !
Składniki :
* 200 g makaronu spaghetti,
* 1 łyżka oliwy z oliwek,
* 80 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę,
* 1/2 cebuli,
* 1 ząbek czosnku, posiekany,
* 1 łyżeczka wędzonej papryki,
* 400g puszka krojonych pomidorów,
* tarty parmezan do podania,
Przygotowanie :
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie wg zaleceń producenta.
W między czasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż boczek przez kilka minut ( do chrupkości ).
Dodaj cebule, smaż przez 2-3 minuty, dodaj czosnek i wędzoną paprykę i podsmaż chwilkę.
Dolej pomidory z puszki i podduś prze około 5 minut aż sos zgęstnieje.
Zmieszaj z odcedzonym makaronem.
Posyp tartym parmezanem i podawaj.
smaczne danie:)
OdpowiedzUsuń