27 kwietnia 2018

Kasza z pieczonymi warzywami.




Kasza z pieczonymi warzywami to świetny pomysł na szybki i  zdrowy obiad czy kolację. 
Świetnie smakuje ma ciepło zaraz po przygotowaniu ale sprawdzi się też jako lunch do pudełka, gdyż zimna tez jest  dobra.

Przygotowanie zajmie Ci jedynie kilka minut, możesz dodać swoje ulubione warzywa lub wykorzystać to co akurat znajdziesz w lodówce. 






Składniki :                                     ( 2 porcje ) 


* 100 g ulubionej kaszy, polecam orkiszową, 
* 1 żółta papryka, pokrojona na kawałki, 
* 1 czerwona papryka, pokrojona na kawałki, 
* 1 mała cukinia, pokrojona w grube plasterki, 
* 1 czerwona cebula, obrana i pokrojona,
* 1 łyżka oliwy, 
* 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 
* sól, pieprz, 



Przygotowanie : 

Kasze ugotuj według zaleceń producenta, odcedź.


W między czasie warzywa zmieszaj z oliwą, szczyptą soli i pieprzu, rozłóż na blaszce do  pieczenia i wstaw do  nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.

Upieczone warzywa dodaj do kaszy razem z natką pietruszki i delikatnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!