Składniki:
* makaron penne ( około 140 g ),
* tuńczyk w oleju ( 1 puszeczka),
* kukurydza konserwowa ( 1 mała puszeczka ),
* czerwona fasola konserwowa (1 mała puszeczka ),
* natka pietruszki (w zależności od upodobania - ja dałam około 3 łyżek),
* majonez ( 2 - 4 łyżki ),
* sól czy pieprz raczej nie będzie konieczny
Przygotowanie :
Makaron ugotować al dente z solą i odrobiną oliwy, przelać zimną wodą, odcedzić i przesypać do miski. Dodać tuńczyka (bez oleju), kukurydze i fasole ( bez soków), majonez i pietruszkę wszystko dobrze wymieszać.
Gotowe !
Mój połówek na smażony makaron z jajkiem i dodatkami patrzy bardzo krzywym okiem, więc raczej nie przygotowuję czegoś takiego, a szkoda, bo bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńTo niech on żałuje lepiej, bo jest pycha !
OdpowiedzUsuń