7 lipca 2013

Orzechowe brownies.

Coś dla miłośników czekolady i orzechów! 
Mocno czekoladowe, wilgotne ciacho z kawałkami orzechów i masłem orzechowym... Mmmm...
Potrzeba 10 minut na przygotowanie, około 40 na pieczenia i  można się delektować razem z kawą czy herbatą :) 


Składniki : 

* 300 g mąki, 
* 2 łyżeczki proszku  do  pieczenia, 
* szczypta soli, 
* 150  g  cukru, 
* 50 g kakao, 
* 2 snickersy, 
* 120 g  masła orzechowego ( może być takie z kawałkami orzechów ), 
* 100 ml oleju, 
* 3 jajka,
* 150  ml  wody, 

Przygotowanie : 

Kakao zmieszaj z 150  ml  wody, zagotuj, odstaw do ostygnięcia. 
W misce zmieszaj olej, szczyptę soli, cukier i  masło orzechowe, dodaj  roztrzepane jajka i dokładnie wymieszaj.
Mąkę przesiej do z proszkiem do  pieczenia.
Do ciasta dołóż ostudzone kakao, zmieszaj i dodaj mąkę. 

Snickersy pokrój na drobne kawałki i dorzuć do masy, delikatnie zmieszaj. 
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( będzie gęste ), wstawić do  nagrzanego do 180 stopni piekarnika i  piec około 40 minut. 








4 komentarze:

  1. brownies uwielbiam a to wygląda świetnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie spotkałam się jeszcze z brownies z dodatkiem orzechów, musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mogę zjeść więcej niż jeden kawałek i dodatkowy schować do kieszeni? ,ot tak ,na wszelki wypadek.Cudne ciacho!.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!