Jeżeli lubicie ostre dania to coś dla Was.
Bardzo pikantna pasta harissa powstała z połączenia kilku odmian papryk nadaje kurzej piersi niesamowitej "mocy".
Polecam z jaśminowym ryżem bądź cytrynowym kuskusem :)
Polecam z jaśminowym ryżem bądź cytrynowym kuskusem :)
Składniki :
* 2 piersi z kurczaka,
* 1 łyżka pasty harissa,
* 1 łyżka oliwy,
* garść posiekanej kolendry,
* sok z połowy cytryny,
Przygotowanie :
Piersi pokrój na kawałki podobnej wielkości.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj harissę, sok z cytryny, zmieszaj i dodaj pokrojonego kurczaka.
Smaż często mieszając około 5 minut, wyłącz gaz, dodaj posiekaną kolendrę, zmieszaj.
Smaż często mieszając około 5 minut, wyłącz gaz, dodaj posiekaną kolendrę, zmieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)