9 lipca 2013

Kurczak z harissą.

Jeżeli lubicie ostre dania to coś dla Was.
Bardzo pikantna pasta harissa powstała z połączenia kilku odmian papryk nadaje kurzej piersi niesamowitej "mocy".
Polecam z jaśminowym ryżem bądź cytrynowym kuskusem :)


Składniki : 

* 2 piersi z kurczaka, 
* 1 łyżka pasty harissa, 
* 1 łyżka oliwy, 
* garść posiekanej kolendry, 
* sok z połowy cytryny, 

Przygotowanie : 

Piersi  pokrój  na kawałki podobnej  wielkości.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj  harissę, sok z cytryny, zmieszaj  i  dodaj  pokrojonego kurczaka.
Smaż często mieszając około 5 minut, wyłącz gaz, dodaj  posiekaną kolendrę, zmieszaj.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!