Piątek z rybą IV.
Dziś trochę inaczej... mniej standardowo.
Risotto z wędzonym łososiem i porem.
Bardzo dobre.
Pamiętajcie aby nie solić :P
Składniki : ( 2 porcje )
* 2 łyżki oliwy,
* 150 g pora ( 1 sztuka ),
* 1 ząbek czosnku,
* 150 g ryżu do risotto,
* 0,7 litra bulionu,
* 20 g kremowego serka z czosnkiem i ziołami ( np. philadelpia ),
* 1 łyżka soku z cytryny,
* świeżo mielony pieprz,
* 100 g wędzonego łososia,
Przygotowanie :
W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojonego w kawałki pora, podsmaż przez 3-4 minuty.
Dodaj czosnek, ryż i pierwszą chochle bulionu.
Gotuj na wolnym ogniu przez około 25 minut dolewając bulion gdy ryż wchłonie poprzednią.
Gdy ryż wchłonie już wszystko dodaj serek, sok z cytryny, trochę pieprzu i pokrojonego w kawałki łososia.
Zmieszaj wszystko i podawaj :)
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe! Bardzo lubię risotto :)
OdpowiedzUsuńja tez lubię :) a to jest pyszne !
OdpowiedzUsuń