19 lipca 2013

Flądra z cytrynowym masłem.

Piątek z rybą III.

Kolejny fajny i bardzo bardzo prosty przepis na rybę! 

Jeżeli nie macie pod ręką flądry możecie użyć soli lub innej białej ryby :) 

Składniki : 

* 2 filety z flądry ( ze skórą ), 
* sól, pieprz, 
* 1/2 szklanki mąki,
* 4 łyżki oleju, 
* 2 łyżki masła, 
* 1 łyżka soku z cytryny, 
* 2 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie : 

Filety opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Przypraw solą i pieprzem, obtocz w mące. 

Na patelni mocno rozgrzej oliwę, połóż rybę ( skórą do patelni ) i  smaż 2 minuty, przewróć i smaż kolejne 2.
Zdejmij z filety z patelni,  trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni rozgrzej masło, dodaj sok z cytryny i natkę pietruszki.
Sosem polej rybę :) 


Podawaj tak jak lubisz :) u  mnie z ziemniaczkami w mundurkach, groszkiem i soją :) 




2 komentarze:

  1. świetny pomysł z tym masełkiem :) dzisiaj wypróbowałam ten przepis :) polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciesze się bardzo, ze Ci smakowała rybka :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!