
Te słodkie ( tak ! ), wypełnione dobrymi składnikami, kulki świetnie sprawdzają się jako szybka przekąska czy śniadanie w biegu. W dodatku ich przygotowanie zajmuje jedynie chwilkę !
Dziś przepis na jedne z moich ulubionych - orzechowe, ale możecie być pewni, że przepisów na kulki pojawi się na blogu więcej.
Macie swoje ulubione ?
Składniki:
* 200 g daktyli bez pestek,
* 50 g płatków owsianych,
* 50 g orzechów,
* 1 łyżka masła orzechowego,
* 1 łyżka oleju kokosowego,
Przygotowanie :
W malakserze zmiksuj płatki owsiane i orzechy tak aby powstało coś w rodzaju mąki.
Dodaj resztę składników i zmiksuj do połączenia.
Rękoma uformuj kulki, mniejsze lub większe.
Kulki są gotowe do zjedzenia zaraz po przygotowaniu ale kilkanaście minut w lodówce sprawia, że są jeszcze lepsze.
Możesz przechowywać je do kilku tygodni, ale jestem pewna, że znikną szybciej 😉
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)