24 maja 2016

Jajka pieczone ze szparagami.



Uwielbiam szparagi i  mogłabym je jeść codziennie... Korzystam póki mogę i dzielę się z Wami kolejny pysznym przepisem ! :) 

Szparagi na śniadanie ? Czemu  nie ! :) 
U mnie razem z wędzonym łososiem, tostem i  kubkiem kawy - śniadanie idealne ! 


Wszystkie przepisy ze szparagami znajdziecie TUTAJ :) 

** Najlepsze będą cienkie szparagi ( szybko się upieką ), jeżeli  jednak macie grube przed dodaniem jajek wstawcie je w foremce  do piekarnika na około 5 minut ;) 


Składniki :                                            ( 1 porcja ) 

* 50 g  szparagów, pokrojonych na 3-4 cm kawałki,
* 1/2 łyżeczki masła,
* 2 jajka, w temperaturze pokojowej, 
* sól, pieprz,

Przygotowanie : 

Foremkę do  pieczenia wysmaruj  masłem, włóż szparagi i wbij jajka, przypraw szczyptą soli i pieprzu.

Wstaw do  nagrzanego do 200  stopni piekarnika i piecz przez około 10  minut - do czasu aż białko się zetnie.

Podawaj gorące od razu po przygotowaniu. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!