Uwielbiam szparagi i mogłabym je jeść codziennie... Korzystam póki mogę i dzielę się z Wami kolejny pysznym przepisem ! :)
Szparagi na śniadanie ? Czemu nie ! :)
U mnie razem z wędzonym łososiem, tostem i kubkiem kawy - śniadanie idealne !
Wszystkie przepisy ze szparagami znajdziecie TUTAJ :)
** Najlepsze będą cienkie szparagi ( szybko się upieką ), jeżeli jednak macie grube przed dodaniem jajek wstawcie je w foremce do piekarnika na około 5 minut ;)
Składniki : ( 1 porcja )
* 50 g szparagów, pokrojonych na 3-4 cm kawałki,
* 1/2 łyżeczki masła,
* 2 jajka, w temperaturze pokojowej,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Foremkę do pieczenia wysmaruj masłem, włóż szparagi i wbij jajka, przypraw szczyptą soli i pieprzu.
Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz przez około 10 minut - do czasu aż białko się zetnie.
Podawaj gorące od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)