Za wiele pisać nie będę, właściwie nie ma takiej potrzeby...
To jest pyszne !
Składniki : ( 2 porcje )
* 400 g rabarbaru,
* 2 łyżki brązowego cukru nierafinowanego ( można zastąpić zwykłym ),
* 1 łyżka miękkiego masła,
* 3 łyżki cukru pudru,
* 2-3 łyżki mąki,
* 2 łyżki posiekanych migdałów lub płatków migdałów,
Przygotowanie :
Rabarbar umyj i pokrój na centymetrowe kawałki posyp cukrem, wymieszaj i odstaw na 10 - 15 minut.
Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz przez 10 minut - rabarbar powinien być miękki ale się nie rozpadać.
Zagnić palcami masło z cukrem pudrem i mąką.
Ostrożnie wyjmij rabarbar z piekarnika, posyp kruszonką i migdałami.
Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz przez około 15 minut - do czasu aż kruszonka się zarumieni.
Najlepsze jest jeszcze ciepłe z gałką lodów - mmm :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)