13 maja 2016

Rabarbarowe crumble z migdałami.



Za wiele pisać nie będę, właściwie nie ma takiej potrzeby... 

To jest  pyszne ! 







Składniki :                                                       ( 2 porcje )

* 400 g  rabarbaru,
* 2 łyżki  brązowego  cukru  nierafinowanego ( można zastąpić zwykłym ),
* 1 łyżka miękkiego masła,
* 3 łyżki  cukru pudru,
* 2-3 łyżki  mąki,
* 2 łyżki posiekanych  migdałów lub płatków migdałów,




Przygotowanie : 

Rabarbar umyj i pokrój na centymetrowe kawałki posyp cukrem, wymieszaj i odstaw na 10 - 15 minut. 
Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do  nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz przez 10  minut - rabarbar powinien być miękki ale się nie rozpadać. 

W między czasie przygotuj kruszonkę. 

Zagnić palcami masło z cukrem pudrem i  mąką.

Ostrożnie wyjmij rabarbar z piekarnika, posyp kruszonką i migdałami. 


Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz przez około 15 minut - do czasu aż kruszonka się zarumieni. 

Najlepsze jest jeszcze ciepłe z gałką lodów - mmm :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!