25 maja 2016

Szparagi w szynce parmeńskiej.



Szparagi w szynce parmeńskiej  to klasyka sama w sobie ! 


Koniecznie musisz spróbować... tym bardziej, że ich  przygotowanie zajmuje maksymalnie 10 minut :)

Zamiast smażyć możesz położyć je na grillu na kilka minut (pamiętaj aby często je przewracać )  - w sam raz do ryby. 

 Lub upiec w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 10  minut. 

Cieszcie się szparagami póki są ;) 






Składniki :                                                       ( 2 porcje ) 

* 12 grubych szparagów, 
* 6 plastrów szybki parmeńskiej, 
* łyżka oliwy do smażenia, 



Przygotowanie : 

Plastry szynki przekrój wzdłuż na połowę.

Odetnij twarde końcówki od szparagów, następnie każdy zawiń w szynkę.

Na patelni rozgrzej  łyżkę oliwy, ułóż szparagi, smaż na średnim ogniu przez około 5 minut co jakiś czas przewracając tak aby zrumieniły się z każdej strony.

Podawaj od razu po przygotowaniu. 


2 komentarze:

  1. Nie jadłam jeszcze szparagów w takiej formie, chętnie wypróbuję przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie Olu !!
    Są fantastyczne :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!