Szparagi w szynce parmeńskiej to klasyka sama w sobie !
Koniecznie musisz spróbować... tym bardziej, że ich przygotowanie zajmuje maksymalnie 10 minut :)
Zamiast smażyć możesz położyć je na grillu na kilka minut (pamiętaj aby często je przewracać ) - w sam raz do ryby.
Lub upiec w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez około 10 minut.
Cieszcie się szparagami póki są ;)
Składniki : ( 2 porcje )
* 12 grubych szparagów,
* 6 plastrów szybki parmeńskiej,
* łyżka oliwy do smażenia,
Przygotowanie :
Plastry szynki przekrój wzdłuż na połowę.
Odetnij twarde końcówki od szparagów, następnie każdy zawiń w szynkę.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, ułóż szparagi, smaż na średnim ogniu przez około 5 minut co jakiś czas przewracając tak aby zrumieniły się z każdej strony.
Podawaj od razu po przygotowaniu.
Nie jadłam jeszcze szparagów w takiej formie, chętnie wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńKoniecznie Olu !!
OdpowiedzUsuńSą fantastyczne :)