20 lipca 2016

Szparagi pieczone z parmezanem - fantastyczna przekąska.


Szparagi są jednym z moich ulubionych warzyw, tym bardziej że można je przygotować na wiele różnych  sposobów. 

Na blogu pojawiło się już kilkanaście przepisów z nimi właśnie, wszystkie znajdziecie TUTAJ, a dziś dołącza do  nich ten na fantastyczną przekąskę, którą przygotujecie w kilka minut! 

Szparagi pieczone z parmezanem - idealna przekąska lub dodatek do obiadu :)




Składniki : 

* pęczek  szparagów, 
* sól pieprz, 
* 2 ząbki czosnku ( opcjonalnie ), 
* około 25 g  parmezanu, startego, 

Przygotowanie : 

Szparagi umyj, odetnij lub odłam zdrewniałe końcówki.

Ułóż na blasze do  pieczenia, przypraw solą, pieprzem i  czosnkiem ( jeśli używasz ), posyp startym parmezanem.

Wstaw do  nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz  10-15 minut ( w zależności od grubości szparagów ). 

Zjedz zaraz po przygotowaniu.




1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!