7 czerwca 2017

Gryczane pancakes - bez glutenu i cukru.




Pankejki na śniadanie to zawsze dobry pomysł ! 



Dziś mam dla Was przepis na pyszne placki bez glutenu, nabiału i cukru. 
Koniecznie musicie ich spróbować tym bardziej, że są mega proste i szybkie w przygotowaniu a znikają jeszcze szybciej ;)  ! 


A TUTAJ znajdziecie moje wszystkie przepisy na pankejki ;) 






Składniki : 

* 1 dojrzały banan, 
* 2 jajka, 
* 1 szklanka mleka roślinnego ( krowie też da radę ), 
* 1 łyżeczka cynamonu,
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 
* 2 szklanki mąki gryczanej, 



Przygotowanie : 



Banana rozgnieć widelcem, dodaj jajka oraz mleko, zmieszaj. 



Mąkę przesiej razem z cynamonem i proszkiem do pieczenia, dosyp do jajek i dokładnie wymieszaj. 


Ciasto powinno być dość gęste, jak na placki.



Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, nakładaj porcje ciasta, smaż na średnim ogniu. 



Gdy z wierzchu pokażą się bąbelki, przewróć pankejka na drugą stronę i  smaż jeszcze około minuty. 

Podawaj zaraz po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!