
Rybę przygotujesz w max 10 minut :) jest smaczna a szpinak idealnie do niej pasuje !
Another idea for fish meal and trout again. The recipe comes from Jamie Oliver's book "Ministry of food."
Prepare fish take you max 10 minutes :) fish is tasty and spinach match perfectly!
Składniki : ( 2 porcje )
* 2 filety z pstrąga,
* sól, pieprz,
* oliwa,
* 1 łyżka masła,
* kilka garści szpinaku,
* 1 cytryna,
Ingredients: (2 servings)
* 2 trout fillets,
* salt, pepper,
* olive oil,
* 1 tbsp butter
* few handfuls spinach,
* 1 lemon,
Przygotowanie :
Rybę umyj i osusz. Przypraw dobrze solą i pieprzem i skrop oliwą.
Rozgrzej nieprzywierającą patelnie i ułóż na niej rybę ( skórą do dołu).
Smaż do czasu aż filety będą niemal gotowe ( około 4 minuty ) następnie przewróć na pół minuty.
Zdejmij rybę na talerze, na patelnie wrzuć łyżkę masła i szpinak, przypraw solą i pieprzem, podsmażaj minutę i dodaj do ryby.
Podawaj z kawałkiem cytryny.
Smaż do czasu aż filety będą niemal gotowe ( około 4 minuty ) następnie przewróć na pół minuty.
Zdejmij rybę na talerze, na patelnie wrzuć łyżkę masła i szpinak, przypraw solą i pieprzem, podsmażaj minutę i dodaj do ryby.
Podawaj z kawałkiem cytryny.
Gotowe !
Ja dodatkowo ugotowałam ziemniaki.
Ja dodatkowo ugotowałam ziemniaki.
Preparation:
Wash and dry fish fillets . Season well with salt and pepper and drizzle with olive oil.
Heat a non-stick frying pan and place the fish on it (skin-side down).
Cook until fish is almost ready ( about 4 minutes ) then flip it for half a minute.
Transfer fish to plates, put tablespoon butter to pan addspinach, season with salt and pepper and sauté a minute and add to the fish.
Serv with piece of lemon.
Ready!
I also I cooked potatoes.
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńWszystkie potrawy wygladaja cudnie. Ma się wrażenie, że aż czuc ich zapach. Pozdrawiam, Mama A.
OdpowiedzUsuń