
Tym razem spaghetti z pulpecikami i groszkiem - szybkie, proste i smaczne! Tak jak lubię !!
This is another recipe for dinner that you'll prepare in 15 minutes :)
This time, spaghetti with meatballs and peas - fast, easy and delicious! Just like I like!
Składniki : ( 2 porcje )
* 200 g wieprzowego mięsa mielonego,
* 1/2 cebuli, pokrojonej w kosteczkę,
* 2 ząbki czosnku, posiekane,
* 30 g tartego parmezanu,
* 1 łyżka oliwy z oliwek,
* 200 g spaghettini ( możesz zastąpić spaghetti ),
* 100 ml śmietany,
* 100 g mrożonego groszku,
* 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
Ingredients: (2 servings)
* 200 g pork mince,
* 1/2 onion, chopped into small cubes,
* 2 cloves garlic, finely chopped,
* 30 g grated Parmesan,
* 1 tbsp olive oil
* 200 g spaghettini (you can use spaghetti),
* 100 ml double cream,
* 100 g frozen peas,
* 2 tbsp chopped parsley,
Przygotowanie :
Zmieszaj mięso z cebulą, czosnkiem i połową sera.
Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pulpety na brązowy kolor.
W między czasie ugotuj makaron wg zaleceń producenta, odcedź zostawiając pół szklanki wody.
Na patelnie z pulpetami dodaj śmietanę i 50 ml wody z gotowania makaronu, gotuj około 5 minut.
Dodaj groszek i gotuj kolejne 3 minuty. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dodaj jeszcze trochę wody.
Do sosu dodaj makaron, natkę pietruszki, posyp pozostałym parmezanem i podawaj.
Preparation:
Mix mince with the onion, garlic and half the Parmasan.
Then shape into walnut-sized balls.
Heat the olive oil in frying pan and fry the meatballs to brown color.
In the meantime, cook pasta according to the manufacturer's instructions, drain leaving half a glass of water.
Add the cream and 50 ml of water from cooking pasta to meatballs and cook about 5 minutes.
Add peas and cook another 3 minutes. If sauce is too thick add a little water.
Add the pasta and parsley to pan, stir, sprinkle over with remaining Parmesan cheese and serve.
wyglądają bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńPoprosze takie na lunch :)
OdpowiedzUsuń