16 stycznia 2014

Pasta jajeczna z awokado. / Avocado and egg spread.




Mam dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową!! Do przygotowania w kilka chwil, jest  smaczna, idealna na śniadanie.
Jedynym minusem tej pasty jest  to że po czasie zmienia kolor na lekko szarawy więc trzeba zjeść całą ( co nie jest wcale trudne ). 


I have for you recipe for a delicious sandwich spread! To prepare in few moments, is tasty, ideal for breakfast. 
The only downside of this spread is that after few minutes spread changes color to slightly greyish so you have to eat the whole (which isn't difficult).



Składniki :                                     ( na 4-6 kanapek )

* 2 jajka, ugotowane na twardo, 
* 1 dojrzałe awokado, 
* 1 łyżka majonezu lub jogurtu greckiego, 
* 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 
* sól, pieprz, 

Ingredients:                                     (for 4-6 sandwiches) 

* 2 eggs, hard-boiled, 
* 1 ripe avocado, 
* 1 tbsp mayonnaise or Greek yogurt, 
* 2 tbsp chopped chives, 
* salt, pepper, 



Przygotowanie : 

Jajka i  awokado obierz, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do malaksera ( jeśli nie masz możesz drobno posiekać ), dodaj majonez i szczypiorek. Zmiksuj na dość gładką masę.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. 


Podawaj na swoim ulubionym pieczywie. 


Smacznego !! 


Preparation: 

Peel eggs and avocado  then cut into pieces and place in food processor (if you don't have any you can finely chop), add the mayonnaise and chives. Mix to smooth paste. 
Season to taste with salt and pepper. 

Serve on your favorite bread. 


Enjoy it!



2 komentarze:

  1. pasty z awokado bardzo lubię w różnych wersjach, fajna jest też z czosnkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Życie z Tobą staje się smaczniejsze :)

    moje kanapki z Twoją pastą są tutaj http://mojelatatrzydzieste.blogspot.com/2014/01/sobota-z-inspiracjami.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!