27 stycznia 2014

Szaszłyki z kurczaka w sosie teriyaki. / Chicken teriyaki skewers.


Szaszłyki z kurczaka z japońską nutą :) Proste do zrobienia ( jak wszystko na blogu ), lekko słodkie, lekko słone.

Ja podałam je z brązowym ryżem z soją i groszkiem i sałatką. 
 


Chicken skewers with a little Japanese  taste :) Easy to make ( like everything on the blog ), slightly sweet, slightly salty. 


I serve them with brown rice with soy beans and peas and salad. 




Składniki : 

* 2 piersi z kurczaka, 
* 35 ml sosu teriyaki, 
* 2 łyżki miodu, 
* 1 łyżeczka sosu sojowego, 
* kilka długich wykałaczek, ( namocz je w wodzie ),

Ingredients: 

* 2 chicken breasts, 
* 35 ml teriyaki sauce, 
* 2 tbsp honey,
* 1 tsp soy sauce, 

* few long wooden skewers (soak them in water),



Przygotowanie :

Sos sojowy, miód i sos teriyaki zmieszaj w misce.
Piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę.
Zalej kurczaka marynatą i odstaw na noc do  lodówki.
Mięso nadziej na wykałaczki,
Dobrze rozgrzej patelnię grillową, ułóż szaszłyki i zmaż po 3 minuty z każdej strony. 

Preparation: 

In bowl  mix soy sauce, honey and teriyaki sauce.  
Cut chicken breast into large cubes. 
Put chicken into marinade and let stand overnight in the fridge. 
Thread the chicken ontomthe skewers.  

Preheat the grill pan, place the skewers and fry 3 minutes on each side.




1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!