23 lipca 2014

Sałatka z tuńczykiem i brązowym ryżem.

Pyszna sałatka z brązowym ryżem i tuńczykiem. Świetnie nadaje się do zabrania ze sobą np na lunch  do pracy.
Szybko się robi ( pomijając ugotowanie ryżu ) i jest bardzo prosta. 





Składniki :                                   ( 2 porcje ) 

* 1 puszka tuńczyka, odsączonego, 
* 90 g  groszku konserwowego lub świeżego,
* 40 g  czarnych oliwek, pokrojonych w plasterki,
* 1 łyżka kaparów, odsączonych,
* 2 łyżki  rzeżuchy,
* 1 łyżka oliwy z oliwek,
* 1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej,
* sól, pieprz,




Przygotowanie :

Ryż ugotuj  wg zaleceń producenta, odcedź i ostudź.
W misce zmieszaj ryż, groszek, oliwki, kapary, rzeżuchę, natkę pietruszki, polej oliwą z oliwek, zmieszaj  dokładnie i przypraw do smaku solą i pieprzem.

1 komentarz:

  1. wygląda super, następnym razem spróbuję z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!