Kilka dni temu w Lidlu ( UK ) kupiłam mięso z raka ( z ogona zdaje się ), pierwszą myślą było zapakować to do kanapki z sałatą i majonezem ( pysznie prawda? ), ale w ostateczności zrobiłam pożywną i bardzo smaczną sałatkę, którą następnie zabrałam do pracy :) Przygotowanie jej zajmie Wam mniej niż 15 minut;)
Dodałam duży kuskus, który uwielbiam ale świetnie sprawdzi się także makaron orzo :)
Mięso z raka z powodzeniem możecie zastąpić gotowanymi krewetkami :)
Polecam Wam tą sałatkę - jest na prawdę pyszna :)
Jak widzicie nawet syn chciał spróbować :)
Składniki : ( jedna porcja na lunch )
* 70 g dużego kuskusu lub makaronu orzo,
* 120 mięsa z raka, ugotowanego,
* 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę,
* 50 g awokado( 1/4 dużego) , pokrojonego w kostkę,
* 1 łyżka posiekanego koperku,
* 1 łyżka majonezu,
* 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Kuskus / makaron ugotuj wg. zaleceń producenta, odcedź i ostudź.
W misce zmieszaj pozostałe składniki, dodaj kuskus / makaron, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowe :)
Sałatka wygląda wybornie! Jestem ciekawa, jak smakuje :)
OdpowiedzUsuń