Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu a efekt jest fantastyczny.
Do ich przygotowania użyłam wegetariańskiego " mięsa mielonego " ( takiego), ale z powodzeniem możecie je zastąpić pokrojonymi w kostkę warzywami lub mięsem mielonym.
Składniki: ( na 6 sztuk )
* 6 kolorowych papryk,
* 1 łyżka oleju kokosowego,
* 1 duża cebula, pokrojona w kostkę,
* 150 g wegetariańskiego "mięsa mielonego " np takie,
* 1 puszka pomidorów,
* 1 łyżeczka suszonego oregano,
* 1/2 łyżeczki suszonej bazylii,
* 100 g ugotowanego ryżu, u mnie pełnoziarnisty,
* 1/3 puszki czerwonej fasoli,
* sól, pieprz,
Przygotowanie farszu :
Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmażaj.
Dorzuć " mięso mielone " i smaż często mieszając przez około 5 minut. Dodaj pomidory z puszki, oregano, bazylię, zagotuj.
Dodaj ugotowany ryż i czerwoną fasolę.
Przypraw do smaku.
Odstaw.
Przygotowanie :
Papryki umyj dokładnie.
Odetnij górną część papryk, wyjmij wszystkie nasiona.
Delikatnie posyp papryki solą i pieprzem, napakuj farszem.
Przełóż papryki do naczynia żaroodpornego lub brytfanki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz około 25-30 minut ( do czasu aż papryki będą miękkie).
Gotowe !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)