6 września 2011

Spanish chicken.

Wczorajszy obiad powstał poprzez wymianę przepisami i małe modyfikacje.
 Główna rolę odegrała jednak  tortilla Klaudii...

 Przykład jak  stworzyć coś pysznego w mniej niż 20  minut !!

Składniki  :                                                ( na 3 porcje ) 

* 2 piersi z kurczaka, 
* sos Knorra - Chicken tonight (Spanish chicken), 
* 6 szt. dużych  placków tortilli, 
 * sól, pieprz, oliwa, 
* tarty  żółty ser, 

Przygotowanie: 

Piersi  z kurczaka umyć , pokroić na kawałki o wielkości około 1cm / 1cm. Posolić, popieprzyć i podsmażyć na oliwie. Gdy kurczak  się zarumieni dodać sos Chiken Tonight i  dobrze wymieszać. podgrzewać cały  czas... W miedzy  czasie należy  przyszykować tortillę. Rozłożyć placek nr. 1 na talerzu ( trzeba użyć takiego, który można włożyć do  piekarnika) posypać startym żółtym serem i przykryć plackiem nr. 2. Na gotowe tortille nałożyć gorącego  kurczaka i  delikatnie zawinąć. Ułożyć "zamknięciem" do  dołu i posypać serem . Włożyć do  nagrzanego  do  180  stopni piekarnika i piec aż do rozpuszczenia sera ( około 5 - 8 minut). 
Gotowe !














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!