Składniki :
* 1 kg żeberek,
* 4 łyżki oliwy,
* 1 łyżka octu balsamicznego,
* 3 łyżeczki słodkiej papryki,
* 2 łyżeczki pikantnej papryki,
* 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki,
* 1 cebula,
* 1/2 łyżeczki pieprzu,
* 1/2 łyżeczki soli,
Przygotowanie :
Żeberka umyj, osusz i pokrój na kawałki z jedna lub dwiema kośćmi.
W dużym naczyniu żaroodpornym zmieszaj oliwę z przyprawami i natką pietruszki, obtocz mięso w marynacie i wstaw na noc do lodówki.
Cebulę obierz, pokrój na pół plasterki i dodaj do mięsa w naczyniu.
Idealne na obiad :)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszne i mięciutkie :)
UsuńKlasa!!! I co najwazniejsze bez gowna typu knorr , amino itp. Dzieki
OdpowiedzUsuń