5 stycznia 2014

Owsianka z suszonymi morelami. / Podrridge with dried apricots.

Śniadanie idealne ! :) 
Owsianka z siemnieniem lnianym, suszonymi morelami i płatkami migdałowymi... Energia na cały dzień :D 

Perfect breakfast ! :)
Porridge with linseeds, dried apricots and almonds flakes... Energy for all day :D 




Składniki : 

* 5 łyżek płatków owsianych ( najlepiej  górskich ), 
* 200 ml mleka, 
* 1 łyżeczka siemienia lnianego, 
* 6 suszonych moreli, 
* 1 łyżka płatków migdałów, 

Ingredients:

* 5 tbsp oats,
* 200 ml milk,
* 1 tsp linseeds,
* 6 dried apricots , cut in to small pieces, 
* 1 tbsp almond flakes,


Przygotowanie : 

Płatki owsiane i nasiona siemienia lnianego, zalej mlekiem, gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut często mieszając.
W miseczce zmieszaj ugotowaną owsiankę, suszone morele i migdały.
Smacznego ! 

Preparation:

Add milk to oats and linseeds, simmer for about 5 minutes, stirring frequently.
Mix the cooked porridge with dried apricots and almonds.

Enjoy  :)



4 komentarze:

  1. Masz całkowitą rację.. Śniadanie idealne ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wielką fanką owsianki nie jestem, ale dziś przechodąc w Tesco obok suszonych moreli od razu sobie o Tobie pomyślałam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. tak pięknie gotujesz, że należy Ci się kolejna nagroda.

    nominowałam Cię do versatile blogger award :)

    http://mojelatatrzydzieste.blogspot.com/2014/01/nominacja-do-versatile-blogger-award.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję bardzo :)

    Sylwia ja mogę dla Ciebie zrobić dobrą owsiankę a Ty mi te swoje bajeczne makaroniki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!