Owsianka z siemnieniem lnianym, suszonymi morelami i płatkami migdałowymi... Energia na cały dzień :D
Perfect breakfast ! :)
Porridge with linseeds, dried apricots and almonds flakes... Energy for all day :D
Składniki :
* 5 łyżek płatków owsianych ( najlepiej górskich ),
* 200 ml mleka,
* 1 łyżeczka siemienia lnianego,
* 6 suszonych moreli,
* 1 łyżka płatków migdałów,
Ingredients:
* 5 tbsp oats,
* 200 ml milk,
* 1 tsp linseeds,
* 6 dried apricots , cut in to small pieces,
* 1 tbsp almond flakes,
Przygotowanie :
Płatki owsiane i nasiona siemienia lnianego, zalej mlekiem, gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut często mieszając.
W miseczce zmieszaj ugotowaną owsiankę, suszone morele i migdały.
Smacznego !
W miseczce zmieszaj ugotowaną owsiankę, suszone morele i migdały.
Smacznego !
Preparation:
Add milk to oats and linseeds, simmer for about 5 minutes, stirring frequently.
Mix the cooked porridge with dried apricots and almonds.
Enjoy :)
Masz całkowitą rację.. Śniadanie idealne ;D
OdpowiedzUsuńWielką fanką owsianki nie jestem, ale dziś przechodąc w Tesco obok suszonych moreli od razu sobie o Tobie pomyślałam :D
OdpowiedzUsuńtak pięknie gotujesz, że należy Ci się kolejna nagroda.
OdpowiedzUsuńnominowałam Cię do versatile blogger award :)
http://mojelatatrzydzieste.blogspot.com/2014/01/nominacja-do-versatile-blogger-award.html
Dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńSylwia ja mogę dla Ciebie zrobić dobrą owsiankę a Ty mi te swoje bajeczne makaroniki :)