7 października 2013

Spaghetti z pancettą, porem i grzybami.


Zacny obiad na poniedziałek - -kolejne spaghetti... tym razem z porem, grzybami i włoską pancettą. Bardzo kremowe z chrupiącymi kawałkami boczku. 
Jeżeli lubisz carbonarę na pewno i ten makaron Ci zasmakuje.

Przepisy na inne makarony znajdziesz tutaj :)  




Składniki :                                                                                    ( na 2 - 3 porcje )

* 200 g spaghetti, 
* 100 g pancetty, 
* 200 g  grzybów ( mogą być pieczarki ), 
* 100 g pora, 
* 100 g kremowego serka z czosnkiem i ziołami, 

Przygotowanie :

Makaron ugotuj według instrukcji z opakowania.
W między  czasie pokrój pancettę w kostkę, podsmaż na chrupko, zdejmij z patelni na ręcznik papierowy.
Na tej samej patelni ( na pozostałym tłuszczu ) podsmaż grzyby pokrojone w plasterki przez 2 minuty, dodaj pokrojonego w półplasterki pora smaż przez 5 minut.
Dodaj usmażoną wcześniej pancettę, serek i dokładnie zmieszaj.
Dorzuć ugotowany makaron i wymieszaj.

Podawaj gorące :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!