5 października 2013

Wołowina w najprostszym sosie.

Obiad na sobotę - wołowina w najprostszym wydaniu... tylko z cebulką i odrobiną przypraw. Potrzebuje co prawda trochę czasu, ale gotuje się sama. 
U  mnie z kaszą gryczaną i  surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem



Składniki :                                                                             ( 2 porcje )

* 400 chudej wołowiny ( ja swoją pokroiłam w kawałki, ale możesz użyć plastrów ), 
* 1 duża cebula, 
* 250 ml bulionu, 
* 1 łyżeczka ostrej papryki, 
* 1 łyżeczka słodkiej papryki, 
* sól, pieprz, 
* 2 łyżki oliwy do  smażenia, 

Przygotowanie : 

Wołowinę umyj, pokrój na kawałki lub cienkie plastry, przypraw solą, pieprzem i papryką.
Obsmaż mięso na brązowo, przełóż do garnka zalej bulionem. Na tej samej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj do mięsa.
Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny, do  czasu aż mięso będzie miękkie. 


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!