U mnie z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem.
Składniki : ( 2 porcje )
* 400 chudej wołowiny ( ja swoją pokroiłam w kawałki, ale możesz użyć plastrów ),
* 1 duża cebula,
* 250 ml bulionu,
* 1 łyżeczka ostrej papryki,
* 1 łyżeczka słodkiej papryki,
* sól, pieprz,
* 2 łyżki oliwy do smażenia,
Przygotowanie :
Wołowinę umyj, pokrój na kawałki lub cienkie plastry, przypraw solą, pieprzem i papryką.
Obsmaż mięso na brązowo, przełóż do garnka zalej bulionem. Na tej samej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj do mięsa.
Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny, do czasu aż mięso będzie miękkie.
Obsmaż mięso na brązowo, przełóż do garnka zalej bulionem. Na tej samej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj do mięsa.
Duś pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny, do czasu aż mięso będzie miękkie.
oh! wołowinka moja miłość ;) dawno nie jadłam
OdpowiedzUsuń