Warto wybrać górskie płatki owsiane - są one najmniej przetworzone a co za tym idzie najzdrowsze.
Możesz ugotować je w mleku tak jak jak tym razem, lub namoczyć przez noc w kilku łyżkach wody.
Składniki : ( 1 porcja )
* 5 łyżek płatków owsianych,
* niepełna szklanka mleka,
* 1 łyżeczka cynamonu,
* 1 jabłko,
* 4 łyżki wody,
Przygotowanie :
Jabłko obierz, pokrój na kawałki, przełóż do garnka, dodaj połowę łyżeczki cynamonu i 4 łyżki wody gotuj do miękkości około 5 minut.
Płatki owsiane zlej mlekiem, dosyp pozostały cynamon, zagotuj i na wolnym ogniu gotuj przez 4 minuty.
Wyjmij jabłka z garnka i dodaj do płatków owsianych, zmieszaj.
Gotowe !
jeszcze gorącą :D
Owsianka z jabłkiem to klasyka. Pychota! :-) i do tego samo zdrowie!
OdpowiedzUsuńtakie owsianki umilają każde poranki ! świetne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuń