Tym razem na ostro! z płatkami chili :)
Pycha !
Składniki : ( na 2 porcje )
* 4 średniej wielkości ziemniaczki,
* 2 łyżeczki płatków chili,
* szczypta soli,
* 1 łyżka posiekanego tymianku,
* 1 łyżka oliwy z oliwek,
Przygotowanie :
Ziemniaki obierz, pokrój w łódeczki, włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem.
Gotuj przez 5 minut, odcedź, przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą, posyp płatkami chili i tymiankiem, wymieszaj.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 25 minut.
Z płatkami chili jeszcze nie robiłam, muszę spróbować!
OdpowiedzUsuń..ja również... :). Muszą być pyszne, jak wszystkie pieczone :)
OdpowiedzUsuń