31 października 2013

Surówka z kapusty pekińskiej.

Kolejna sałatka obiadowa, w kilka minut.
Możesz dodać do niej  ogórki, kukurydzę, cebulę lub pomidora.
Zawsze jest smaczna :)

Składniki : 

* 1/2 kapusty pekińskiej, 
* 2 marchewki, 
* 1/2 pęczku szczypiorku, 
* 1 czerwona papryka, 
* 2 łyżki kwaśnej śmietany, 
* 1 łyżka majonezu, 
* 1 łyżka musztardy, 
* sól, pieprz, 

Przygotowanie : 

Kapustę pokrój wzdłuż a następnie w poprzek na dość drobne kawałki, przełóż do sitka i dokładnie umyj, odcedź. 
Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. 

Marchewkę umyj, obierz i  zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 
szczypiorek drobno posiekaj. 
Wszystkie warzywa zmieszaj w  misce, dodaj śmietanę, majonez i  musztardę, dopraw do  smaku solą i pieprzem. 






2 komentarze:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!