31 marca 2015

Jajka faszerowane awokado.

Wielkanoc tuż tuż i  w związku z tym nowy przepis na faszerowane jajka.
Na blogu są już przepisy na takie z wędzonym łososiem czy  całkiem klasyczne z pieczarkami tym razem z awokado  i  chrzanem -  pyszne połączenie.
Są bardzo szybkie w przygotowaniu -  dosłownie kilka minut.
Niestety  awokado ma to  do  siebie, że zmienia kolor na niezbyt  apetyczny :( dlatego  radzę zjeść je w dniu  przygotowania :) 



Składniki : 

* 6 jajek  ugotowanych  na twardo, 
* 1 awokado ( około  140  g ), bez skóry i pestki, 
* 1 łyżka chrzanu ( jeśli lubisz pikantne możesz dać więej  do smaku), 
* 1 łyżka majonezu, 
* łyżka posiekanego  koperku,
* sól, pieprz, 

Przygotowanie :

Jajka obierz ze skorupek, przekrój  na połówki, wyjmij żółtka do miski.
Do żółtek dodaj awokado, chrzan, majonez, koper oraz szczyptę soli i pieprzu.
Wszystko rozgnieć na gładką masę.
Nadzienie nakładaj  do "dziurek" po żółtkach z lekka górką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!