22 stycznia 2016
Kotlety mielone w sosie z pieczarkami.
Są potrawy niezwykle proste i szybkie do przygotowania a w dodatku pyszne.
Tak właśnie jest z tymi kotletami.
Są cudowne... serio ! :)
Mięciutkie... Soczyste... I w sosie z pieczarkami ;)
Musicie spróbować ! Nic więcej nie piszę!
... są super ;) !
Składniki :
* 500 g chudego mięsa wieprzowego,
* 1 jajko,
* 1 sucha bułka,
* sól, pieprz,
* oliwa do smażenia,
* 500 g małych pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych na ćwiartki,
* 250 ml bulionu,
Przygotowanie :
Bułkę namocz w wodzie.
W dużej misce dokładnie zmieszaj mięso z jajkiem, dobrze odciśniętą z wody bułką, dużą szczyptą soli i pieprzu.
Formuj kotleciki - jeśli mięso będzie niewystarczająco ścisłe dodaj trochę bułki tartej.
Na patelni rozgrzej oliwę, ułóż kotlety i smaż na rumiano z obu stron.
Podsmażone przełóż do garnka i zalej bulionem.
Na pozostałym tłuszczu podsmaż na złoty kolor pieczarki, dodaj do mięsa.
Duś pod przykryciem około 10 minut.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
W razie potrzeby sos zagęść odrobią mąki z wodą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)