Czekoladowe ciasto bananowe już znacie, tak więc nie będę się rozpisywała.
To jest z dodatkiem malin i migdałów - pyszne !
Składniki :
*1 szklanka cukru,
* 2 jajka,
* 1/2 szklanki oleju,
* 2 banany,
* 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
* 1 1/2 szklanki maki,
* 1/2 szklanki kakao,
* 250 g malin,
* 250 g malin,
* 1 łyżeczka sody,
* 1/2 łyżeczki soli,
* 2 garście migdałów,
Przygotowanie :
Cukier, jajka i olej ubij mikserem na puszystą masę ( nie, będzie taka jak ubite białka ).
Dodaj rozgniecione banany i ekstrakt waniliowy.
W osobnej misce przesiej mąkę z sodą i solą, dodaj kakao i dobrze zmieszaj.
Dokładnie połącz zawartość obu misek.
Dodaj maliny i delikatnie zmieszaj.
Ciasto przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką ( lub wyłożonej papierem do pieczenia ) blaszki, wierzch posyp migdałami.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 40 minut.
* 2 garście migdałów,
Przygotowanie :
Cukier, jajka i olej ubij mikserem na puszystą masę ( nie, będzie taka jak ubite białka ).
Dodaj rozgniecione banany i ekstrakt waniliowy.
W osobnej misce przesiej mąkę z sodą i solą, dodaj kakao i dobrze zmieszaj.
Dokładnie połącz zawartość obu misek.
Dodaj maliny i delikatnie zmieszaj.
Ciasto przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką ( lub wyłożonej papierem do pieczenia ) blaszki, wierzch posyp migdałami.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)