24 kwietnia 2016
Pieczona ciecierzyca - świetna do chrupania.
Pieczona ciecierzyca to świetna alternatywa dla orzechów, pistacji czy chipsów - w sam raz na wieczór z filmem ;)
Chrupie, fajnie smakuje i jest zdecydowanie zdrowsza niż chipsy ;)
Fantastycznie sprawdza się też jako dodatek do sałatek !
Składniki :
* 1 puszka ciecierzycy,
* 1 łyżka oliwy z oliwek,
* 1 łyżeczka wędzonej papryki,
* sól,
Przygotowanie :
Ciecierzyce odcedź i przepłucz wodą.
Wysyp na blaszkę do pieczenia, polej oliwą i przypraw wędzoną papryką i szczyptą soli.
Dokładnie zmiesza, tak aby cała cieciorka pokryła się przyprawami.
Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz około 10 minut, do czas aż ciecierzyca się zrumieni i będzie chrupka.
Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku - nie zostanie tam długo ;) .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Już wypróbowałam, tylko z innymi przyprawami i smakuje rewelacyjnie :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńczy mozna uzyc zwyklej suchej ciecierzycy? a jesli tak to czy trzeba ją moczyc 12 godzin gdyz jest twarda jak skala.
OdpowiedzUsuń