15 listopada 2016

Omlet z chorizo .


Uwielbiam jajka w każdej postaci... Na miękko, na twardo, sadzone, w koszulce, jajecznice i omlety. 
Bez większego problemu mogłabym zrezygnować z mięsa ( tak jak teraz - od kiedy noszę apart ortodontyczny gryzienie mięsiwa stało się dużo trudniejsze ),ale zdecydowanie nie z jajek. 


Dziś przepis na jeden z moich ulubionych omletów, z chorizo. 

Mój M. twierdzi, że z chorizo wszystko smakuje dobrze... Zgadzacie się ? :) 

Składniki :                        ( 1 porcja )

* 3 jajka, 
* 4 łyżki mleka, 
* sól, pieprz, 
* 1 łyżeczka masła / oleju kokosowego, 
* 30-40 g chorizo, pokrojonego w kawałki
* 1/2 cebuli, drobno posiekana w kostkę, 
* 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku, 


Przygotowanie : 

Jajka zmieszaj w szklance z mlekiem i dużą szczyptą soli i pieprzu.


Na patelni rozgrzej masło, dodaj chorizo, podsmaż przez chwilkę.

Na patelnie wylej jajka.


Przykryj i smaż na wolnym ogniu przez 3 minuty, przewróć na drugą stronę i smaż kolejną minutę.

Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!