Wyszło pysznie !
Składniki :
* 400 g wątróbki drobiowej,
* 1/2 szklanki mąki,
* oliwa do smażenia,
* 4 łyżki śmietany 18 %,
* 4 łyżki posiekanego kopru,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek i błonek, obtoczyć w mące.
Kawałki podsmażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony na rumiany kolor.
Przełożyć do garnka, zalać wodą tak aby zakrywała mięso.
Pogotować około 5 minut, dodać śmietanę i koper, zagotować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Bardzo lubię wątróbkę, ale zwykle jadam ją w klasycznej postaci - smażoną z cebulką. W sosie z koperkiem też musi być niezła :)
OdpowiedzUsuńU mnie też najczęściej jest w takiej właśnie wersji... :)
Usuńhttp://jusia-part1.blogspot.co.uk/2012/07/duszona-watrobka-drobiowa.html