Składniki :
* 200 g makaronu ( np. penne),
* 350 g mięsa mielonego,
* 1 duża cebula,
* 2 ząbki czosnku,
* 1/2 puszki kukurydzy,
* 1/2 puszki czerwonej fasoli,
* 1 puszka pomidorów,
* 10 - 15 oliwek,
* pieprz ziołowy,
* chili w proszku,
* sól,
* oliwa do smażenia,
Przygotowanie :
Makaron ugotować według zaleceń producenta w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na patelni.
Dodać mięso, przyprawić i smażyć około 5 minut.
Dodać pomidory wraz z zalewą, odsączoną kukurydze i fasolę, pokrojone oliwki, wszystko dobrze wymieszać i smażyć kolejne 5 minut.
Gotowy sos zmieszać z ugotowanym makaronem.
Makaron można posypać tartym żółtym serem i zapiec w piekarniku ( około 15 minut).
Szybkie w przygotowaniu i z pewnością smaczne:) U mnie dziś też rządzi meksyk:)
OdpowiedzUsuńO jutro to zrobię :)
OdpowiedzUsuńAkurat mam mielone.
Może być drobiowe?
Nigdy nie robiłam, ale w sumie czemu nie :)
OdpowiedzUsuń