Składniki : ( na 2 - 3 porcje )
* 1 łyżka oliwy,
* 2 ząbki czosnku,
* 1 łyżeczka suszonych płatków chili,
* garść posiekanej bazylii,
* 1 puszka ( 400 g ) pokrojonych pomidorów,
* 300 g gnocchi,
* 1 kulka mozzarelli,
Przygotowanie :
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, przez 2 minuty podsmaż posiekany czosnek i płatki chili, dodaj posiekaną bazylię i pomidory z puszki.
Duś na wolnym ogniu przez 15 minut raz na jakiś czas mieszając.
W między czasie gnocchi ugotuj według zaleceń producenta, odcedź i przelej zimną wodą.
Dodaj kluski do sosu zmieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp startą na tarce o grubych oczkach mozzarellą.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj przez około 5 minut ( do czasu aż ser się roztopi i zarumieni ).
uwielbiam gnocchi :)
OdpowiedzUsuńUWIELBIAM! Danie wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam, ale wygląda pysznie ;]
OdpowiedzUsuńo jacie! jak to wygląda!:) pyszności.
OdpowiedzUsuńUwielbiam gnocchi z tym, że ja zawsze z grzybami jadam.. A tu takie fajne nowe połączenie z sosem pomidorowym, wypróbuję kiedys :))
OdpowiedzUsuńPolecam!
OdpowiedzUsuńPamiętam jak jadłam gnocchi we włoskiej restauracji. Obłędny smak! :)
OdpowiedzUsuń