18 marca 2014

Pęczotto z chorizo i rozmarynem.





Risotto z pęczaku z chorizo i rozmarynem na instagramie pokazywałam Wam już dawno.


Jest pyszne ( uwielbiam chorizo ) i bardzo sycące. 
Pachnie rozmarynem i wybornie smakuje.


Przygotowanie wymaga trochę czasu ze względu na kasze, ale zdecydowanie warto ! 


Składniki :


* 225 g  chorizo, pokrojonego  w plasterki, 

* 1 cebula, pokrojona w kostkę, 
* 1 ząbek czosnku, posiekany, 
* 300 g  pęczaku, 
* 1 puszka pokrojonych pomidorów z oliwkami (400g), 
* 1 litr bulionu  drobiowego, 
* 2 gałązki rozmarynu,listki posiekane, 



Przygotowanie :

Dobrze rozgrzej nieprzywierającą patelnie, przez 3-4 minuty podsmaż pokrojone chorizo. Zdejmij z patelni przy pomocy łyżki cedzakowej, odłóż na bok. 

Na patelnię wrzuć czosnek i  cebulę podsmaż przez 3-4 minuty, dodaj kaszę i  dokładnie wymieszaj.
Dodaj  pomidory z puszki i  bulion, zagotuj, zmniejsz ogień przykryj i  gotuj przez 30 minut od czasu do  czasu  mieszając. W razie potrzeby  dolej  trochę bulionu.
Przypraw i zmieszaj z chorizo i  rozmarynem.
Wcinaj :) 


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!