
Risotto z pęczaku z chorizo i rozmarynem na instagramie pokazywałam Wam już dawno.
Jest pyszne ( uwielbiam chorizo ) i bardzo sycące.
Pachnie rozmarynem i wybornie smakuje.
Składniki :
* 225 g chorizo, pokrojonego w plasterki,
* 1 cebula, pokrojona w kostkę,
* 1 ząbek czosnku, posiekany,
* 300 g pęczaku,
* 1 puszka pokrojonych pomidorów z oliwkami (400g),
* 1 litr bulionu drobiowego,
* 2 gałązki rozmarynu,listki posiekane,
Przygotowanie :
Dobrze rozgrzej nieprzywierającą patelnie, przez 3-4 minuty podsmaż pokrojone chorizo. Zdejmij z patelni przy pomocy łyżki cedzakowej, odłóż na bok.
Na patelnię wrzuć czosnek i cebulę podsmaż przez 3-4 minuty, dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj.
Dodaj pomidory z puszki i bulion, zagotuj, zmniejsz ogień przykryj i gotuj przez 30 minut od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolej trochę bulionu.
Przypraw i zmieszaj z chorizo i rozmarynem.
Wcinaj :)
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń