W ostatnim czasie na blogu pojawiło się kilka zdrowych przepisów które mam nadzieję przypadły Wam do gustu :D zapewne będzie ich jeszcze więcej przeplatanych razem z jedzeniem Połówka.
Dziś kolejne lekkie, zdrowe i smaczne danie - w dodatku na przygotowanie takiego obiadu potrzebujesz jedynie kilka minut :)
Pełnoziarnisty makaron w lekkim szpinakowym sosie - idealnie na lunch :D
Recently on the blog I showed a few healthy recipes that I hope you will like :D probably will be more of them swapped with my OH food.
Today more light, healthy and tasty lunch - in total for preparation you only need a few minutes :)
Wholemeal pasta in a light spinach sauce - perfect for lunch: D
Składniki : ( 2 porcje )
* 200 g szpinaku, drobno pokrojony,
* 2 ząbki czosnku, przeciśnięty przez praskę,
* pieprz,
* 100 g jogurtu greckiego,
* 100 g makaronu pełnoziarnistego,
Ingredients: ( 2 servings )
* 200 g spinach, finely sliced
* 2 cloves garlic, mince,
* pepper,
* 100 g Greek yogurt,
* 100 g of whole-wheat pasta,
Przygotowanie :
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i odłóż na bok.
Rozgrzej nieprzywierającą patelnię, wrzuć czosnek i podsmaż przez chwilkę, dodaj szpinak i smaż do czasu aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość.
Dodaj jogurt i dokładnie zmieszaj.
Przypraw do smaku pieprzem ( możesz dodać też troszkę soli ) , zmieszaj z makaron i podawaj.
Preparation:
Cook pasta in lightly salted water, drain and set aside.
Heat a non-stick frying pan add garlic and fry for a minute, add spinach and cook until softened and reduce size.
Add yogurt and mix thoroughly.
Spice to taste with pepper ( you can also add a little salt ), mix with pasta and serve.
dokładnie taki sam makaron gotuję,prosty i smakuje dobrze :)
OdpowiedzUsuń