1 maja 2014

Chrupiąca sałatka z bulguru, czerwonej soczewicy, grillowanego kurczaka i warzyw. / Crunchy salad with bulgur, red lentils, grilled chicken and vegetables.

Kolejny przepis na zdrowy lunch lub obiad.
Pyszna, bardzo sycąca i prosta w przygotowaniu sałatka z kaszy  bulgur i czerwonej  soczewicy.
Dodatek ziaren słonecznika i dyni sprawia, że wszystko fajnie chrupie. 


Another recipe for healthy lunch or dinner. 
Delicious, very satisfying and easy to prepare salad with bulgur and red lentils. 

Addition of sunflower seeds and pumpkin makes everything funy chrunchy.


Składniki :

* 1/2 szklanki bulguru, 

* 1/2 szklanki czerwonej soczewicy (połówek), 
* 1 pierś z kurczaka, 
* 1 łyżeczka wędzonej  papryki, 
* 3 ogórki kiszone, pokrojone w kosteczkę, 
* garść rzodkiewek, pokrojonych w kosteczkę, 
* 1 czerwona cebula, drobno posiekana, 
* 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 
* 2 łyżki prażonych pestek dyni, 
* 2 łyżki prażonych  nasion słonecznika, 
* 1 łyżka musztardy, 
* sól, pieprz, 

Ingredients: 


* 1/2 cup bulgur, 
* 1/2 cup split red lentils,  
* 1 chicken breast, 
* 1 tsp smoked paprika, 
* 3 pickled cucumbers, cut into cubes, 
* bunch radishes, cut ​​into cubes, 
* 1 red onion, finely chopped, 
* 2 tbsp chopped parsley, 
* 2 tbsp toasted pumpkin seeds, 
* 2 tbsp roasted sunflower seeds, 
* 1 tbsp mustard, 
* salt, pepper,




Przygotowanie : 

Bulgur i  soczewice ugotuj wg zaleceń producenta, odcedź i ostudź. 
Pierś z kurczaka przypraw solą i pieprzem a następnie obtocz w wędzonej papryce - zgrilluj i pokrój w kostkę. 
W dużej  misce zmieszaj wszystkie składniki, przypraw solą i pieprzem ;)

Smacznego ! 


Preparation: 

Bulgur and lentils cook according to the manufacturer's instructions, drain and cool. 
Season chicken breast with salt and pepper and then dredge in the smoked paprika - grill and cut into cubes. 

In a large bowl, mix all the ingredients, seasoning with salt and pepper ;) 

1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!