Tym razem z łososiem, szparagami i słonecznikiem z dodatkiem sosu musztardowo-jogurtowego.
Smaczna, zdrowa i wiosenna a że sezon na szparagi w pełni szkoda nie spróbować !
Poleca się na lunch :D
Składniki :
* 120 g szparagów,
* 150 g sałaty lodowej, podzielonej na kawałki,
* 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie półplasterki,
* 2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę,
* 1 łodyga selera naciowego, drobno pokrojona,
* 3 łyżki prażonych ziaren słonecznika,
* 120 g wędzonego łososia, podzielonego na kawałki,
* 3 łyżki jogurtu naturalnego / greckiego,
* 1 łyżeczka musztardy,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki, wrzuć na lekko osolony wrzątek i gotuj 5 minut, odcedź, osusz i pokrój na 3 cm kawałki.
W malej miseczce / szklance zmieszaj jogurt z musztardą ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
W dużej misce zmieszaj, sałatę, cebulę, ogórka konserwowego, selera, słonecznika, szparagi i łososia.
Dodaj sos* i wymieszaj.
Wcinaj !
*Jeżeli planujesz zabrać sałatkę do pracy / na uczelnię sos dodaj chwilę przed jedzeniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)