7 maja 2014

Pieczona flądra z koperkiem i czosnkiem. / Baked plaice with dill and garlic.

Ryba w najprostszym wydaniu :) do przygotowania w 15 minut, jest  pyszna :) Smakuje czosnkiem i koperkiem :) 
Idealna gdy nie masz za wiele w lodówce a chcesz zjeść coś zdrowego i smacznego :) 

Fish in the simplest way :) to prepare in 15 minutes, it tastes delicious - garlic and dill :) 

Perfect if you don't have much in the fridge and you want to eat something healthy and tasty :)


Składniki : 

* 2 filety z flądry, 
* 2 ząbki  czosnku, przeciśnięte przez praskę / drobno posiekane, 
* 2 łyżki posiekanego koperku, 
* sól, pieprz, 

Ingredients: 

* 2 plaice fillets, 
* 2 cloves garlic, crushed / finely chopped 
* 2 tbsp chopped dill, 

* salt, pepper, 


Przygotowanie :

Rybę umyj i osusz ręcznikiem papierowym, przypraw solą i pieprzem.
Posyp koperkiem i czosnkiem.

Ułóż na papierze do pieczenia i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.


Preparation: 

Wash and dry fish with season with salt and pepper. 
Sprinkle with dill and garlic. 


Place on baking sheet and bake for about 10 minutes at 180 degrees.

5 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam flądry, narobiłaś mi smaku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaka masz do tego surowke bo wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdaje się że sałatę rzymską z ogórkiem i śmietaną / jogurtem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Plaice po angielsku to inna ryba. Flądra to "flounder".

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!