Idealna gdy nie masz za wiele w lodówce a chcesz zjeść coś zdrowego i smacznego :)
Fish in the simplest way :) to prepare in 15 minutes, it tastes delicious - garlic and dill :)
Perfect if you don't have much in the fridge and you want to eat something healthy and tasty :)
Składniki :
* 2 filety z flądry,
* 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę / drobno posiekane,
* 2 łyżki posiekanego koperku,
* sól, pieprz,
Ingredients:
* 2 plaice fillets,
* 2 cloves garlic, crushed / finely chopped
* 2 tbsp chopped dill,
* salt, pepper,
* 2 plaice fillets,
* 2 cloves garlic, crushed / finely chopped
* 2 tbsp chopped dill,
* salt, pepper,
Przygotowanie :
Rybę umyj i osusz ręcznikiem papierowym, przypraw solą i pieprzem.
Posyp koperkiem i czosnkiem.
Ułóż na papierze do pieczenia i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Preparation:
Wash and dry fish with season with salt and pepper.
Sprinkle with dill and garlic.
Place on baking sheet and bake for about 10 minutes at 180 degrees.
Rybę umyj i osusz ręcznikiem papierowym, przypraw solą i pieprzem.
Posyp koperkiem i czosnkiem.
Ułóż na papierze do pieczenia i piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Preparation:
Wash and dry fish with season with salt and pepper.
Sprinkle with dill and garlic.
Place on baking sheet and bake for about 10 minutes at 180 degrees.
zjadłabym taka rybkę:)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam flądry, narobiłaś mi smaku.
OdpowiedzUsuńJaka masz do tego surowke bo wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńZdaje się że sałatę rzymską z ogórkiem i śmietaną / jogurtem ;)
OdpowiedzUsuńPlaice po angielsku to inna ryba. Flądra to "flounder".
OdpowiedzUsuń