Dla mnie to jedno z lepszych śniadań ( zaraz po kanapce z awokado i jajkiem w koszulce ) i tyle możliwości - każda może być inna.
Jakiś czas temu na IG natknęłam się na owsiankę i whiskey i koniecznie muszę ją zrobić ( tak, tak whiskey też lubię :).
Tymczasem z truskawkami i orzechami :D
Porridge, porridge, porridge - I just love it!
For me porridge is one of the best breakfast (after sandwich with avocado and poached egg) and so many possibilities - every single one can be different.
Some time ago on IG I found porridge with whiskey and I really have try this (yes, I also like whiskey :).
Meanwhile... porridge with strawberries and nuts:D
Składniki :
* 200 ml mleka,
* 1 łyżeczka siemienia lnianego,
* 5 łyżek płatków owsianych,
* 1 łyżki posiekanych orzechów ( ulubionych ),
* 4 truskawki, przekrojone na pół lub w kostkę,
Ingredients:
* 200 ml milk,
* 1 tsp lineseed,
* 5 tbsp oats,
* 1 tbsp chopped nuts ( favorites ),
* 4 strawberries, halved or cubed,
Przygotowanie :
Mleko zagotuj razem z siemieniem lnianym.
Dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut ( do czasu aż uzyskasz ulubioną konsystencje ), przełóż do miseczki.
Dodaj owoce i orzechy :D
Ingredients:
* 200 ml milk,
* 1 tsp lineseed,
* 5 tbsp oats,
* 1 tbsp chopped nuts ( favorites ),
* 4 strawberries, halved or cubed,
Przygotowanie :
Mleko zagotuj razem z siemieniem lnianym.
Dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut ( do czasu aż uzyskasz ulubioną konsystencje ), przełóż do miseczki.
Dodaj owoce i orzechy :D
Preparation:
Boil milk with linseed.
Add oats and simmer about 5 minutes (until you get the preferred consistency), put into a bowl.
Add fruits and nuts :D
Boil milk with linseed.
Add oats and simmer about 5 minutes (until you get the preferred consistency), put into a bowl.
Add fruits and nuts :D
wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń