6 maja 2014

Owsianka z truskawkami i siekanymi orzechami. / Porridge with strawberries and chopped nuts.

Owsianka, owsianka, owsianka - ja po prostu ją uwielbiam !
Dla mnie to jedno z lepszych śniadań ( zaraz po kanapce z awokado i jajkiem w koszulce ) i tyle możliwości - każda może być inna.
Jakiś czas temu  na IG natknęłam się na owsiankę i  whiskey i  koniecznie muszę ją zrobić ( tak, tak  whiskey też lubię :).
Tymczasem z truskawkami i orzechami :D 


Porridge, porridge, porridge - I just love it! 
For me porridge is one of the best breakfast (after sandwich with avocado and poached egg) and so many possibilities - every single one can be different. 
Some time ago on IG I found porridge with whiskey and I really have try this (yes, I also like whiskey :). 

Meanwhile... porridge with strawberries and nuts:D


Składniki : 

* 200 ml mleka, 
* 1 łyżeczka siemienia lnianego, 
* 5 łyżek płatków owsianych, 
* 1 łyżki posiekanych orzechów ( ulubionych ), 
* 4 truskawki, przekrojone na pół lub w kostkę, 

Ingredients:

* 200 ml milk, 
* 1 tsp lineseed, 
* 5 tbsp oats, 
* 1 tbsp chopped nuts ( favorites ),  
* 4 strawberries, halved or cubed, 


Przygotowanie :

Mleko zagotuj razem z siemieniem lnianym. 

Dodaj  płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut ( do czasu aż uzyskasz ulubioną konsystencje ), przełóż do miseczki.
Dodaj owoce i orzechy :D 

Preparation: 

Boil milk with linseed. 
Add oats and simmer about 5 minutes (until you get the preferred consistency), put into a bowl. 
Add fruits and nuts  :D

1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!