11 lipca 2015

Arbuzowe mojito.

Przepisy na drinki nie pojawiają się często, jednak na blogu znajdziecie już dwa rodzaje mojito : standardowe i truskawkowe. Dziś do tego grona dołącza arbuzowe i trudno powiedzieć, które jest najlepsze... Wszystkie są pyszne i każdego warto spróbować.

Wersja bezalkoholowa tez jest  pycha ;) rum zastąp sprite'm lub wodą :) 




Składniki : ( 2 drinki )

* 1 szklanka arbuza pokrojonego w kostkę, bez skory i pestek, plus kilka kawałków do  dekoracji,
* 1 limonka, pokrojona na 6,
* 100 ml białego rumu,
* 10 listków mięty, plus kilka listków do dekoracji,
* 2 łyżeczki brązowego cukru,
* szklanka lodu,
* woda gazowana



Przygotowanie : 

Arbuza wrzuć do blendera i zmiksuj - jeśli  nie masz blendera po prostu rozgnieć arbuza - powstały sok możesz przecedzić przez sitko ale nie jest  to  konieczne. Do soku z arbuza dodaj  rum i  wymieszaj.
Do  każdej szklanki włóż po  3 kawałki limonki, kilka listków mięty, dodaj  łyżeczkę brązowego  cukru i  ubij tak  aby limonka puściła sok. 
Do  szklanek dolej  sok arbuzowy z rumem, zamieszaj. Wrzuć po kilka kostek  lodu i dopełnij  wodą.

Na wierzchu możesz ułożyć kawałki  arbuza i mięty. 

3 komentarze:

  1. rok temu robiłam truskawkowe - wyszło super.
    To pewnie też będzie genialne w smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne na upał. Zapisuję do zrobienia.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!