Twarogowa pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorem to świetna propozycja na śniadanie.
Lekka, świeża i bardzo wiosenna - w sam raz na teraz :)
Co myślicie o takich kanapeczkach? :)
Składniki :
* 250 g twarogu półtłustego,
* 2 łyżki jogurtu greckiego / naturalnego lub śmietany,
* 4 duże rzodkiewki, pokrojone w półplasterki lub starte na tarce o dużych oczkach,
* 3 łyżki posiekanego szczypioru,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
W misce rozgnieć twaróg widelcem, dodaj jogurt, rzodkiewki i szczypior.
Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
uwielbiam takie rozwiązania na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam na konkurs, który jest na moim blogu! :)
O mniam, przepyszne śniadanko!
OdpowiedzUsuń