8 kwietnia 2016

Twarogowa pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorem.


Twarogowa pasta kanapkowa z rzodkiewką i szczypiorem to świetna propozycja na śniadanie. 

Lekka, świeża i bardzo wiosenna - w sam raz na teraz :) 





Co myślicie o takich kanapeczkach?  :) 

Składniki : 

* 250 g  twarogu półtłustego, 
* 2 łyżki jogurtu greckiego / naturalnego lub śmietany, 
* 4 duże rzodkiewki, pokrojone w półplasterki lub starte na tarce o dużych oczkach, 
* 3 łyżki posiekanego szczypioru, 
* sól, pieprz, 

Przygotowanie : 

W misce rozgnieć twaróg widelcem, dodaj jogurt, rzodkiewki i  szczypior.
Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.

3 komentarze:

  1. uwielbiam takie rozwiązania na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie!

    Zapraszam na konkurs, który jest na moim blogu! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mniam, przepyszne śniadanko!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!