12 lipca 2016

Łosoś pieczony ze szparagami.

Łosoś pieczony  na szparagach  to  świetna propozycja na letni obiad.
Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i nie jest pracochłonne a efekt pyszny !

30 minut ... tyle wystarczy na przygotowanie obiadu i  prysznic ;) 



Składniki :                                                   ( 2 porcje ) 

* 2 kawałki łososia, 
* pęczek szparagów ( około 12 sztuk ),
* plastry cytryny, 
* 2 gałązki kopru, 
* sól, pieprz, 

Przygotowanie : 

Szparagi umyj, następnie odłam twarde końcówki ( same złamią się w odpowiednim miejscu ). 

Łososia umyj i osusz, przypraw solą i pieprzem. 

Na dwóch kawałkach  papieru do  pieczenia lub folii aluminiowej ułóż po połowie szparagów, na nich kawałki łososia, koper i po plasterku cytryny.

Zawiń i  włóż do  nagrzanego do 180 stopni  piekarnika, piecz około 20 minut. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!