Jeżeli lubisz / uwielbiasz chorizo, ale z drugiej strony kopytka, to coś dla Ciebie.
Jest proste. Szybkie. Pyszne. No i z chorizo !!
Takie połączenie polskości z konkretnym hiszpańskim smakiem.
W dodatku jeśli gdzieś tam uchowały się Wam gotowe kopytka, z zamrażarce czy z wczorajszego obiadu ( możecie z powodzeniem użyć gnocchi że sklepu 😉) stworzycie obiad w kilka minut.
I to nie byle jaki obiad...
Składniki: (2 porcje)
* kopytka ( lub gnocchi) dla dwóch osób,
* 200 - 250 g miękkiego chorizo,
* 200 g pieczonej papryki, takiej ze słoika, pokrojona w kostkę,
* 1 czerwona cebula, średniej wielkości, pokrojona w kostkę,
* duża garść szpinaku,
* sól,
Przygotowanie :
Rozgrzej dużą patelnie, wrzuć podzielone na kawałki chorizo.
Po chwili powinien zacząć wytapiać się tłuszcz, dodaj wtedy cebulę, smaż kilka minut, do czasu aż cebula zmięknie.
Dodaj paprykę, szpinak i kopytka, smaż często mieszając do czas aż kopytka będą gorące.
Przypraw do smaku solą.
Smacznego!
Obiad idealny! Dobrze, że mamy chorizo w lodówce :)
OdpowiedzUsuńMusze się zgodzić :)
UsuńDaj znać jak wyszło :)
Jest moc na talerzu ! :)
OdpowiedzUsuńa u mnie coś orientalnego więc zapraszam na azjatyckie pierożki robione na parze :)