22 sierpnia 2015

Tost z serem camembert, szynką parmeńską i figą.

O tych  kanapkach  nie ma co  dużo mówić... są po prostu cudowne !
Wszystko bardzo do siebie pasuje a rukola podkreśla słodki smak  figi :) 


Ja swoje jadłam na lunch, ale świetnie też sprawdzą się na śniadanie czy  kolacje.

Spróbujcie koniecznie !  





Składniki :

* 2 kromki ulubionego pieczywa,
* 50-70 g  sera camembert, pokrojonego w cienkie plasterki,
* 1 plaster szynki  parmeńskiej lub innej cienko pokrojonej,
* 1 dojrzała figa,
* garść rukoli,



Przygotowanie :

Ser ułóż na obu kromkach chleba.
Na jednej z nich  ułóż rukolę, szynkę i  pokrojone w plasterki  figi. Złóż chleb i włóż do opiekacza ( jeśli  go  nie masz ułóż chleb na rozgrzanej  patelni a po chwili, gdy  chleb się zarumieni odwróc na drugą stronę ), opiekaj do  czasu aż chleb się zarumieni.

Smacznego!



1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!