12 czerwca 2016

Jajecznica ze szparagami.


Kilka dni temu  na instagramie ( TUTAJ ) pokazywałam Wam moje 

śniadanie - jajecznice ze szparagami, dziś czas na przepis. 

Jajecznica ta jest bardzo prosta do  przygotowanie i jeśli lubisz szparagi koniecznie musisz jej spróbować :) 



Warto  wybrać szparagi, które są racze  cienkie niż grube ( nie jest to  konieczność ) ponieważ szybciej się usmażą ;) 

Polecam na śniadanie :) 



Składniki:                                                     ( 1 porcja ) 

* 1 łyżka masła,
* 1/2 średniej cebuli,
* 5 szparagów,
* 2 jajka,
* sól, pieprz, 


Przygotowanie:

Od szparagów odłam zdrewniałe końcówki ( same złamią się w odpowiednim miejscu ), następnie pokrój je na 1,5 cm kawałki. 

Jajka zmieszaj w szklance dodając szczyptę soli i pieprzu.

Na patelni rozgrzej  łyżkę masła, dołóż cebule i  szparagi, smaż na małym ogniu do czasu aż  warzywa zmiękną ( około 3 minut ). 

Wlej jajka i cały czas mieszając smaż na małym ogniu do czasu aż będzie gotowa.

Smacznego ! 




2 komentarze:

  1. 1,5 m? Oj, chyba za dużo ;) Ja zawsze robię jajecznicę z boczkiem i szparagami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. "C" mi się zjadło :P - dziękuje :)
      Z boczkiem musi by jeszcze lepsza :D

      Usuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!