
Kilka dni temu na instagramie ( TUTAJ ) pokazywałam Wam moje
śniadanie - jajecznice ze szparagami, dziś czas na przepis.
Jajecznica ta jest bardzo prosta do przygotowanie i jeśli lubisz szparagi koniecznie musisz jej spróbować :)
Warto wybrać szparagi, które są racze cienkie niż grube ( nie jest to konieczność ) ponieważ szybciej się usmażą ;)
Polecam na śniadanie :)
Składniki: ( 1 porcja )
* 1 łyżka masła,
* 1/2 średniej cebuli,
* 5 szparagów,
* 2 jajka,
* sól, pieprz,

Przygotowanie:
Od szparagów odłam zdrewniałe końcówki ( same złamią się w odpowiednim miejscu ), następnie pokrój je na 1,5 cm kawałki.
Jajka zmieszaj w szklance dodając szczyptę soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, dołóż cebule i szparagi, smaż na małym ogniu do czasu aż warzywa zmiękną ( około 3 minut ).
Wlej jajka i cały czas mieszając smaż na małym ogniu do czasu aż będzie gotowa.
Smacznego !
1,5 m? Oj, chyba za dużo ;) Ja zawsze robię jajecznicę z boczkiem i szparagami :)
OdpowiedzUsuń"C" mi się zjadło :P - dziękuje :)
UsuńZ boczkiem musi by jeszcze lepsza :D