Na blogu jest już kilkanaście przepisów na owsiankę i na pewno pojawiać się będą kolejne - z racji tego, że to moje ulubione śniadanie... Ci z Was, którzy śledzą moje poczynania na instagramie wiedzą jak często jem owsiankę :P
Dziś z czereśniami !! mmm pycha :D
The blog is already a dozen recipes for porridge and definitely appear to be more - this is my favorite breakfast ... Those of you who follow my actions on instagram know how often I eat porridge: P
Today with cherries! mmm delish: D
Składniki :
* 200 ml mleka,
* 1 łyżeczka siemienia lnianego,
* 5 łyżek płatków owsianych,
* 120 g czereśni, bez pestek, pokrojonych na połówki,
* 1 łyżka pestek słonecznika,
Ingredients:
* 200 ml of milk,
* 1 tsp lineseed,
* 5 tbsp oats,
* 120 g cherries, pitted, cut into halves,
* 1 tbsp sunflower seeds,
Przygotowanie :
Mleko zagotuj razem z siemieniem lnianym.
Dodaj płatki owsiane i gotuj na wolnym ogniu około 5 minut ( do czasu aż uzyskasz ulubioną konsystencję).
Owsiankę przełóż do miseczki dodaj czereśnie i pestki słonecznika.
Preparation:
Boil milk with linseed.
Add oats and simmer about 5 minutes (until you get the preferred consistency).
Transfer porridge into bowl add the cherries and sunflower seeds.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)